Ол әйгілі тирамису десертін ойлап тапқан деп саналады. Бұл туралы Corriere della Sera порталы хабарлайды, деп жазады inbusiness.kz сайты.
Лингуанотто 1943 жылы Тревизода дүниеге келген. Дәл осы жерде Le Beccherie мейрамханасында кондитер аспазшысы десерт рецептін әзірледі, ұйымдастырды, кейінірек нотариалды актіде тіркеді.
2021 жылы қайтыс болған Le Beccherie мейрамханасының иесі Адо Кампеола тирамису әйелі Альба мен Лингуаноттоның қателігінің арқасында пайда болғанын айтты.
Сонымен қатар, әлемдегі ең танымал десертінің авторлығын Фриулидегі "Рома"қонақ үйі даулайды. Сонымен қатар, 2006 жылы Baltimore Sun Le Beccherie мейрамханасына десертті жеткізушісі кондитер аспазшысы Карминантонио Яннаконе екенін білді, ол да тирамисудың жасаушысы бола алады.
Тирамисудан әлем чемпионатының ұйымдастырушысы Франческо Реди кондитер аспазының жақындарына барлық әріптестері атынан көңіл айтты. Ол Лингуаноттоның десертті әлемдік деңгейде танымал етудегі жаһандық рөлін атап өтті.
"Егер оның өнертабысы болмаса, бүкіл әлемде тирамису сүйгіштер қозғалысы болмас еді", — деп атап өтті ол.