Осы орайда БҰҰ азық-түліктің оңды-солды лақтырылуын тежейтін арнайы кампания бастамақ.
Дүниежүзілік азық-түлік бағдарламасының мамандары мейрамхана мен дүкен иелері және азаматтарды тағамды тек жеткілікті мөлшерде сатып алуға шақырды. Ресми дерекке сүйенсек, әлемде жыл сайын 4 млрд тоннаға жуық азық өндіріледі.
"Егер де оны жұмыр жердегі барлық адамдарға теңдей бөліп берсе, ешкім де аш қалмас еді", – дейді ұйым өкілдері.
Қазір БҰҰ-ның қоршаған ортаны қорғау бағдарламасы тағам қалдықтарын азайту мақсатында бірнеше әдісті ұсынды. Мысалы, ұйым мамандар олардың сақталу мерзімін өзгертуге, яғни ұзақ сақтауға болатындай қылып өндіруге шақыруда.
Табиғат Нұрболат