Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы ең төмен күнкөріс деңгейінің шамасы 2018 жылғы шілдеде өткен аймен салыстырғанда 2,6%-ға төмендеді, деп хабарлайды ҰЭМ статистика комитеті.
Ал 2017 жылғы желтоқсанмен салыстырғанда ең төмен күнкөріс деңгейінің шамасы 5,9%-ға жоғарылады. Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі - 19,4%, сүт, тоң май өнімдері мен жұмыртқаны – 14,9%, жемістер мен көкөністерді – 11,5%, нан және жарма өнімдерін – 7,1%, қант, шай және дәмдеуіштерді 2,1%-ды құрады.
БІЗДІҢ ТЕЛЕГРАМ АРНАМЫЗҒА ҚОСЫЛЫҢЫЗ
Ең соңғы жаңалықтар осында
Жазылу