Соңғы жылдары ДДҰ-ның қолдауымен Қазақстанда үш зерттеу жүргізілді. Оның нәтижесінде еліміз тұзды ең көп тұтынатындардың қатарында екені анықталған: күніне – 17 грамм, бұл нормадан төрт есе жоғары болып саналады.
"Бұрын адамдар тұзды өнімнің сақталу мерзімін ұзарту үшін пайдаланған. Әсіресе ет және шұжық, сондай-ақ құрт, айран сияқты сүт өнімдеріне көп қосқан",– деп жазылған ұйым хабарламасында. Сондай-ақ бұл үрдіс бүгінгі күнде де сақталып отыр деп қорытады.
Орталық Азия елдерінің дәстүрлі тағамдарының деніне тұз көп қосылады. ДДҰ бұның салдарынан аурулардың саны артатынын еске салады.
БІЗДІҢ ТЕЛЕГРАМ АРНАМЫЗҒА ҚОСЫЛЫҢЫЗ
Ең соңғы жаңалықтар осында
Жазылу