/img/tv.svg
RU KZ
DOW J 26 430,37 РТС 1 225,84
FTSE 100 7 446,87 Hang Seng 30 066,07
KASE 2 189,39 Бидай 465,40
https://inbusiness.kz/ru/images/original/21/images/6TCqN2n5.jpg
Гурман
«Қонақжайлығымыз бастық күтуден аспай тұр»

Өскеменде қазақ асханасын Еуропа деңгейіне көтеруді армандайтын мейрамханашы тұрады.

 

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/rp5KWRqp.jpg
Гурман
Шымкентте ұмытыла бастаған ұлттық тағамдарды жаңғыртты

«Қазақ дастарханы» дәстүрлі фестивалі Оңтүстік Қазақстанның этномәдени бірлестіктерін үшінші рет бір дастархан басына жинады.

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/ZtM5oAJF.jpg
Гурман
«Бауырсақ, ет, құрт және жент сүйікті асыма айналды»

Ritz-Carlton қонақүйінің бас аспазы Андре Пьенуар осылай дейді.

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/x3E0swVB.jpg
Гурман
Әлемдегі кедей адамдар күріш пен асбұршаққа 321 доллар төлеуге мәжбүр

Mastercard және БҰҰ-ның бүкіләлемдік азық-түлік бағдарламасы қарапайым тамақтың бағасы қанша тұратынын есептеді.

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/b24HiStx.jpg
Гурман
Ағаштан түйін түйгендер
Ұлттық нақыштағы бұйымдарды қолдан қашап, табысқа кенеліп отыр.
 
 
 
https://inbusiness.kz/ru/images/original/5/images/zE47KGnN.jpg
Гурман
Тілімізге жат «Бесбармақ»

Қазақ дастарханының бас тағамына «Ет асы» атауын ресми түрде бекіту ұсынылып отыр.

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/RgwG3Rsl.jpg
Гурман
Өңірлік франшизаның өрісі кеңейіп келеді

Алматыдағы мәскеулік «Шоколадница» мейрамхана желісі қызметін тоқтатты.

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/Ub6aTGs0.jpg
Гурман
Дәмхана мен мейрамханаларға «жұлдыз» белгісі беріледі

Инвестиция және даму министрлігі қонақүйлер мен мейрамханаларды классификациялауға қатысты өз жобасын әзірледі.

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/yx9SgMeP.jpg
Гурман
Алексей Кислов: Қазақстанда мейрамхана бизнесінде бос орындар өте көп

Мейрамхана индустриясының проблемалары, тенденциялары және болашағы туралы HoReCa саласында кәсіпорындарға оқыту өткізетін ресейлік Restteam компаниясының директоры Алексей Кислов әңгімелейді.

https://inbusiness.kz/ru/images/original/1/images/uRnPnVNB.jpg
Гурман
Қымыздан жасалатын балмұздақ

Павлодарлық қос студент жеке  кәсіп  ашуға 50 мың теңгеден сәл артық ақша мен екі жұма уақыттарын арнапты.