Гурман: мейрамхана бизнесі жаңалықтары

Өскеменде қазақ асханасын Еуропа деңгейіне көтеруді армандайтын мейрамханашы тұрады.

«Қазақ дастарханы» дәстүрлі фестивалі Оңтүстік Қазақстанның этномәдени бірлестіктерін үшінші рет бір дастархан басына жинады.

Ritz-Carlton қонақүйінің бас аспазы Андре Пьенуар осылай дейді.

Mastercard және БҰҰ-ның бүкіләлемдік азық-түлік бағдарламасы қарапайым тамақтың бағасы қанша тұратынын есептеді.


Қазақ дастарханының бас тағамына «Ет асы» атауын ресми түрде бекіту ұсынылып отыр.

Алматыдағы мәскеулік «Шоколадница» мейрамхана желісі қызметін тоқтатты.

Инвестиция және даму министрлігі қонақүйлер мен мейрамханаларды классификациялауға қатысты өз жобасын әзірледі.

Мейрамхана индустриясының проблемалары, тенденциялары және болашағы туралы HoReCa саласында кәсіпорындарға оқыту өткізетін ресейлік Restteam компаниясының директоры Алексей Кислов әңгімелейді.

Павлодарлық қос студент жеке кәсіп ашуға 50 мың теңгеден сәл артық ақша мен екі жұма уақыттарын арнапты.